Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیش از اینکه با جسم بی‌جانش مواجه شوم، برای آخرین بار از تلخی‌های دارویی مفید برای سلامتی‌اش گفتم. نمیدانم کرونا سوغات ما از بیمارستان بود یا تقدیری برای پایان دادن به هشت سالگی‌اش.

به گزارش خبرگزاری برنا در اصفهان؛ ویانا محمدی دختر هشت ساله زوج پزشک مدافع سلامت«دکتر محمدی فوق تخصص قلب و دکتر ثابت متخصص زنان» نخستین روز یکم شهریور ماه سال جاری در بحبحه روزهایی که کرونا جان انسان‌ها را نشانه رفته بود؛ داغی بر دل مردم اصفهان گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کرونا،  بی‌رحمانه جان کودکی را گرفت که والدینش لباس رزم پوشیده و در نبرد با کرونا می‌جنگیدند.

در روزهایی که هنوز جامه مشکی بر تن خانواده‌اش بود با پدرش به گفت و گو نشستیم. کیوان محمدی، پزشک فوق تخصص قلب در گفت و گو با خبرنگار برنا از مرگ نابهنگام تک دخترش گفت: نمی‌توان گفت چرا ویانا، اسیر ویروس کرونا شد. کرونا در سطح جامعه پراکنده است و نمی‌دانم این ویروس سوغاتی بود که ما از بیمارستان برایش آوردیم یا از جایی دیگر منتقل شده است.

می‌خواهم پدر و مادرم را تربیت کنم

وی ادامه داد: یک هفته قبل از اینکه بیمار شود خیلی دوست داشت که به شهربازی برود اما به دلیل اینکه شهربازی مکانی سربسته بود از این کار منصرفش کردیم و تصمیم گرفتیم به کتاب فروشی رفته تا کتابی بخرد. در آخر کتابی با عنوان «چگونه پدر و مادر خود را تربیت کنیم» را خرید و گفت«می‌خواهم این کتاب را بخوانم تا بتوانم شما را تربیت کنم تا من را به شهربازی ببرید.

صدای ویانا در گوش پدر چرخید و به یاد آورد روزی که دخترهشت ساله‌اش قلم در دست گرفت و «بابا» را مشق هر شبش کرد. چشمان پدر خیس بود از دردی که بر دلش ماند و  بیماری منحوسی که اجازه نداد ویانا آرزوهایش را بر صفحه کاغذ لیست کند.

علائم نادر و شوم کرونا در بدن ویانا

پدر ویانا به شب فوت ویانا اشاره کرد و گفت: چند روز قبل از آن شب، ویانا علائم خفیفی از کرونا را نشان داد که بلافاصله به پزشک مراجعه کردیم و بعد از چندساعتی که در بیمارستان بستری شد، حال عمومی‌اش خوب شد و از بیمارستان مرخص شد. در این مدت علائم خفیفی از جمله تب پایین داشت اما حال عمومی‌اش خوب بود. در آن شب برای عروسک‌هایش قصه گفت و خود هم خوابید. حدود ساعت سه صبح با حالت تهوع و سردرد از خواب بیدار شد؛ از آنجایی که احتمال کرونا را داده بودیم او را به بیمارستان بردیم و متاسفانه خیلی سریع و کمتر از دوساعت، مقاومت بدن ویانا در مقابل ویروس پایین آمد و کرونا بر جان دخترم غلبه کرد.

وی افزود: ویانا هیچ بیماری زمینه‌ای نداشت و کاملا سالم بود. به صورت علمی اعلام شده بود که کودکان به صورت خفیف می‌گیرند و مشکل چندانی برای آنها پیش نمی‌آید اما متاسفانه این ویروس قابل پیش بینی نیست و این واکنشی که کرونا در بدن ویانا نشان داد بسیار نادر و یافته شومی محسوب می‌شود.

نباید میدان مبارزه با کرونا را خالی می‌کردیم

دکتر محمدی و همسرش دکتر ثابت هردو از پزشکان متخصص بیمارستان الزهرا اصفهان هستند که با ایثار و از خودگذشتگی در زمانی که کرونا ترس بیشتری بر جان مردم انداخته بود، به صورت داوطلبانه در بخش ویژه بیماران کرونایی خدمت کرده و ناجی جان فرزندان خانواده‌های اصفهانی بودند.

محمدی با اشاره به ریسک کار کردن در بخش کرونا، ادامه داد: ریسک، اقتضای شغل ماست و ما مثل سربازی هستیم که عمری حقوق می‌گیرد که اگر روزی در کشورش جنگ شد به میدان برود. اگرچه یک کودک در خانه‌ام داشتم اما اگر ما میدان مبارزه را خالی می‌کردیم چه کسی بیماران را درمان می‌کرد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار برنا مبنی بر اینکه «آیا ویانا علاقه‌ای به شغل پزشکی داشت؟» گفت: ویانا اصلا به پزشکی علاقه و دل خوشی از پزشکی نداشت. هشت ساله بود اما به خاطر شغل پدر و مادر در خرم آباد، علی گودرز، شهرکرد، اصفهان و تهران زندگی کرد. شغل ما شب بیداری و شب نبودن داشت و خیلی وقت‌ها ویانا دوست داشت کنار پدر و مادرش باشد اما نمی‌توانست. همه اینها باعث شده بود علاقه‌ای به پزشکی نداشته باشد و بیشتردوست داشته باشد که هنرمند شود.

چشمان درشت و ابروهای کشیده‌ ویانا در ذهن پدر نقش بست و با صدای ویانا به روزی رفت که برای آخرین بار همبازی دخترکش شده بود. صدای قدم‌های ویانا برای فرار از خوردن داروی تلخ مزه‌ و کدر شدن صورتش از تلخی دارو را به یاد آورد و گفت: آخرین بار و قبل از آنکه با جسم بی‌جانش رو به رو شوم، به یاد دارم در بازی‌ای که با او می‌کردم شربتی را به عنوان پذیرایی برایم آورد که در آن از نمک استفاده کرده بود، آن شربت را به زور به من خوراند و از این بابت بسیار خوشحال بود. زمانی که نوبت به پذیرایی من رسید برای رفع کمبود آب از دست رفته بدنش به او شربت «او آر اس» دادم از طعم شربت خوشش نیامد و از خوردن دارو اجتناب میکرد. به خاطر دارم آخرین گفت و گوی پدر دختری که با او داشتم درمورد شربت‌‌های بد طعم خودش و متقاعد کردنش برای خوردن شربت «او آر اس» بود.

ویانا نماد ایثار قهرمانان سلامت

قامت ویانا در فرم صورتی رنگ مدرسه با خنده‌های کودکانه در صف مدرسه را به یاد آورد و گفت: کرونا درمانی ندارند و نمی‌توان زندگی‌ها را تا زمان یافتن واکسن، متوقف کرد. تنها راه جلوگیری از ابتلا به این بیماری رعایت موازین بهداشتی است. کرونا بیماری ناشناخته‌ای است که در فردی علائم جدیدی نشان داده و یکباره جان عزیزمان را میگیرد. دختر من دیگر بین ما نیست اما امید دارم نبودنش تلنگری شود برای دیگر افراد جامعه تا کرونا را جدی‌تر بگیرند.

حالا ویانا یک سال بزرگ‌تر شده است؛ در ششمین روز شهریورماه و همزمان با هفتمین روزی که از آغوش مادر جدا شده و دیگر دستان کوچکش در دست پدر نیست، ویانا 9 ساله می‌شود. مزارش با گلهای سفید آراسته و بادکنک‌های سفید رهاتر از همیشه همراه باد خوش رقصی می‌کنند و تولدی دیگر برای ویانا رغم می‌خورد. روزی که در آغوش خالقش از نو متولد شده  تا نام و یادش در روزگار کرونا، نمادی از «ایثار قهرمانان سلامت» شود.

پس از گذشت 60 روز از درگذشت ویانا محمدی، فرزند زوج مدافع سلامت؛ در سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان از خانواده ویانا توسط شهردار اصفهان تقدیر و «ویانا نماد ایثار قهرمانان سلامت» شد.

 

 

گفت و گو از کیمیا صادقی، خبرنگار خبرگزاری برنا- اصفهان

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اصفهان مرگ جشنواره بین الملل فیلم کودک و نوجوان کرونا کرونا در ایران کرونا در اصفهان کادر درمان مدافع سلامت ویانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۳۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص

محمد ناصحی مدیر عامل سازمان بیمه سلامت در برنامه روز جهانی تالاسمی در خصوص اقدامات صندوق بیماران خاص گفت: درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان بوده و هزینه آنها در بخش های غیر دولتی بر اساس بودجه صندوق بیماران خاص کاهش پیدا کرده است. 

ناصحی ادامه داد: بسته خدمتی جدید در بیمه سلامت از جمله بسته های جدید اوتیسم و کاشت حلزون تحت پوشش صندوق بیماران خاص قرار گرفته است. همچنین خدمات بیماران تالاسمی تحت پوشش صندوق بیماران خاص است. 

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت تاکید کرد: اکنون تولد بیماران تالاسمی ماژور به حداقل و حتی در مواردی به صفر رسیده است.

او گفت: قیمت های جدید پس از دریافت از سازمان غذا و دارو در سامانه بارگذاری خواهد شذ تا بیماران مابه التفاوت قیمت جدید و افزایش یافته را نپردازند. برخی از بیماران نسبت به داروی تولید داخل حساسیت دارند که بیمه سلامت ۹۵ درصد از هزینه های آن را پرداخت می کند. 

ناصحی گفت: شش میلیون و ۶۰۰ هزار بار مراجعه بیماران خاص و صعب العلاج را داشته ایم. بسته خدمتی دندانپزشکی برای ۱۰ بیماری خاص بارگذاری شده و می توانند از این خدمات استفاده کنند.

وی افزود: ۵۳ بیماری خاص و صعب العلاج در سامانه بیمه سلامت بارگذاری شده و هزینه های دارویی و بستری آنها با پوشش بیمه سلامت در راستای اجرای نسخه الکترونیکی و کاهش پرداختی از جیب مردم ، پرداخت می شود.

مدیرعامل بیمه سلامت ادامه داد: بسته های ارائه خدمات حمایتی صندوق بیماران خاص و صعب العلاج شامل تشخیصی، دارویی و توانبخشی غنی بوده و در حال بازبینی هستند و باید خدمات مناسبی برای بیماران ارائه شود و با توجه به اینکه شمار بیماران سه برابر حجم بیماری ها است باید تعداد آنها با ارائه خدمات بهتر و پیشگیری کمتر شود‌.

وی بیان کرد: بیش از ۲ میلیون بیمار نشان دار شده و به دنبال آن هستیم همه بیمه شدگان بتوانند از خدمات صندوق بیماران خاص استفاده کنند و داروهای گران قیمت از جمله سرطانی و اس ام ای تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: انواع بیماری مغزی، روانی مزمن، دیابت، قلبی، سرطان، پارکینسون، صرع، تالاسمی، آسیب های شنوایی شدید، پیوند کلیه، نارسایی کلیه و غیره جزو صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج هستند و به بیماران خدمات ارائه می شود.

ناصحی اظهار داشت: در بخش دارویی بیماران هموفیلی فقط ۵ درصد فرانشیز دریافت می کنند و خدمات تامین اندام مصنوعی مانند قطع عضو دیابت ۲۵ میلیون تومان پرداخت می شود.

مدیرعامل بیمه سلامت داد: انسولین های تزریقی  پر هزینه ترین داروها برای صندوق های بیمه گر بوده و داروی متفورمبن  دیابت پر مصرف تربن دارو برای بیمه ها است. 

وی بیان کرد: بیمه سلامت داروخانه ها را برای ماه اسفند سال گذشته  پرداخت کرده و در حال برنامه ریزی برای پرداخت فروردین هستیم.  بودجه بیمه سلامت افزایش ۶۹ هزار میلیارد تومان برای سال جدید داشته است. 

ناصحی ادامه داد: در بخش بستری سامانه سپاس به صورت الکترونیکی است و بیمه سلامت پرونده ها را برای ارزبابی به دقت رسیدگی می کند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • ایجاد داروخانه دولتی ویژه بیماران خاص در کرمانشاه
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • معجزه آب سیب‌زمینی برای سلامت کلیه و کبد
  • نسل جدید مدافعان ایتالیایی، آینده ای درخشان پیش رو دارد / فیلم
  • صندوق بیماران خاص، سخت درمان و نادر تشکیل شد/پوشش۱۰۷گروه بیماری
  • بودجه مورد نیاز برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال
  • ۳ هزار میلیارد تومان بودجه برای درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • پروژه‌های سلامت محور گیلان در انتظار اعتبار ۱۰۲۵ میلیارد تومانی